zaterdag 7 juli 2012

4th of July

De wekker heb ik op 7 uur gezet, omdat ik wil proberen nog een blog te plaatsen  voordat we vanochtend op pad gaan. Voordat de wekker afloopt ben ik al wakker. Ik sta op en begin aan het blog. Langzaam worden ook de anderen wakker. Om 9.00 uur gaan we ontbijten en als de laatste foto’s op het blog staan kan ik het nog gauw publiceren, voordat we vertrekken. Het hotel is ons prima bevallen. Zeker een aanrader als je niet perse in Miami wilt zitten. Wij vonden het niet erg dat we een klein halfuurtje moesten rijden om in Miami te komen. Onze eerste stop is de fotozaak voor de batterij van mijn camera. Het zit niet mee, want deze blijkt vandaag te zijn gesloten. Het is tenslotte 4 juli en een feestdag in de VS.

Best Western Kendall

Bij het zwembad zit ook nog een jacuzzi.
Dan stellen we de route in op Key Largo. Tot aan Key Largo kunnen we goed doorrijden, maar op Key Largo komen we in de file terecht. We staan ruim een half uur in de file. De meiden hebben mogen kiezen voor hun verjaardag. Of eigenlijk Fabienne heeft mogen kiezen of ze geld wilde hebben voor een nieuwe telefoon of dat ze wilde zwemmen met dolfijnen. Ze heeft gekozen voor zwemmen met dolfijnen. Maxime is tijdens de vakantie jarig en ook haar hebben we alvast laten kiezen tussen een cadeau of zwemmen met dolfijnen en ook zij heeft gekozen voor zwemmen met dolfijnen. Nu zijn er op de Keys verschillende mogelijkheden om dit te doen. We hebben gekozen voor Dolphin Plus omdat je hier ook de natural swim kunt doen. In dat geval zwem je tussen de dolfijnen, maar raak je ze niet aan. Het is de bedoeling dat de dolfijnen zelf naar jou toekomen en dan met je gaan spelen. De meiden gaan nu a.s. zaterdag eerst de natural swim doen om 8.30 uur en daarna om 9.15 uur mogen ze nog een keertje zwemmen met de dolfijnen. Die keer mogen ze wel de dolfijnen aanraken en ermee spelen. Als we de reservering hebben gemaakt, mogen we nog even gaan kijken bij de dolfijnen.

Dan rijden we verder naar Islamorada. Hier stoppen we bij Morada Bay Café. Hierover heb ik op het Florida Forum een en ander gelezen. Het moet er prachtig zijn. Het is inderdaad niets te veel gezegd. Het lijkt wel of je in een paradijs bent. Prachtig wit zand. Palmbomen. Wat wil je nog meer. Een tafel en stoelen om hier op het strand te kunnen eten. Ook dat is geregeld. Het is er geweldig. We zoeken weer drie gerechten uit en heerlijke drankjes. Het eten en drinken ziet er voortreffelijk uit en smaakt ook geweldig. Als het even kan gaan we hier a.s. vrijdag weer heen om iets te drinken en / of eten.








Na deze heerlijke pauze stappen we weer in de auto om verder te rijden naar Key West. Het is ondertussen 15.00 uur. We hebben geen files meer onderweg en zijn rond 17.00 uur bij het hotel. Het hotel ziet er prima uit. Op de foto’s was het nog roze. Maar nu is het groen geverfd. Onze kamer ligt boven de receptie en is volgens mij ook gerenoveerd. De kamer ziet er fris geverfd uit en er ligt een mooie laminaatvloer. Er is een klein keukentje met magnetron en twee heerlijke luie stoelen. De badkamer heeft een bad en ziet er ook goed uit. Als we de koffers hebben geïnstalleerd proberen de meiden het internet uit. Helaas werkt dit niet. We lopen even naar beneden om te vragen of men weet of er problemen zijn met het internet. Dit lijkt niet het geval, want de dame achter de receptie kan wel met de laptop op het internet.



Het blijkt dat het vuurwerk om een klein kwartiertje lopen van ons hotel wordt afgestoken. Wel raadt de dame aan om geen portemonnee mee te nemen. Het is er erg druk en ze adviseert om allen wat geld mee te nemen. Voordat we het dorp ingaan, gaan we nog eerst even zwemmen. Ook de omgeving van het zwembad heeft duidelijk een opknapbeurt gehad. Er staan nieuwe stoelen en bedden en ook de parasols zijn nieuw. Verder hebben we het idee dat er nieuwe palmbomen bij zijn geplaatst. Het ziet er allemaal heel erg fris en mooi uit. Als we net klaar zijn met zwemmen en weer terug naar onze kamer gaan begint het te onweren. Ondertussen dat wij ons klaarmaken om naar het dorp te lopen begint het nog harder te onweren. In eerste instantie was er alleen donder, maar nu zien we ook bliksemflitsen. We besluiten om nog maar niet naar het dorp te gaan en nog even op de kamer te blijven. Omdat we nog steeds geen internet verbinding hebben, gaan we nogmaals beneden navragen of er iets mis is. De dame achter de balie snapt er niets van, maar een andere mevrouw geeft ook aan dat zij geen internet heeft op de kamer.


Helaas blijft het regenen, donderen en bliksemen. Soms is het bijna droog, maar dan gaat het ineens weer flink te keer. In dit weer hebben wij geen zin om vuurwerk te gaan kijken. We vragen ons ook af of het wel door zal gaan. Voordeel is dat we nu tijd hebben om lekker niets te doen. De meiden lezen, Lex slaapt en ik werk het verhaal van het blog alvast bij in Word. Om toch vuurwerk te kunnen kijken zetten we de tv maar aan en kijken naar het uurwerk in Washington. Dan horen we om 21.20 uur ineens vuurwerk knallen. We kunnen het zien vanaf de balustrade op de tweede verdieping hier bij het hotel. Zo kunnen we toch vuurwerk kijken, maar worden we niet nat. Het regent namelijk nog stees behoorlijk hard, ook zien we nog steeds bliksem en horen we donder.

Het vuurwerk is inderdaad er mooi, maar je mist zo toch wel een stuk van de beleving. Als het vuurwerk is gedaan, gaan we terug naar de kamer. We hadden ons de 4e juli heel anders voorgesteld in de VS. Uiteindelijk is het enigste dat we ervan gemerkt hebben dat vanochtend de fotozaak dicht was. Verder hebben we op een paar plaatsen wat versieringen gezien voor de 4e juli, maar dat was het dan ook. We gaan maar een beetje op tijd slapen en dan hopen we maar dat het morgen droog is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten