zaterdag 14 juli 2012

Naples

 
De meiden waren gisteravond erg moe, daarom mogen ze vanmorgen lekker uitslapen. Als Lex vers stokbrood gaat halen, ga ik ondertussen baantjes zwemmen. Fabienne is inmiddels ook wakker geworden. Maxime roepen we maar, anders slaapt die waarschijnlijk nog wel even door. We ontbijten samen en overleggen wat we vandaag zullen gaan doen. In Cape Coral is het weer bewolkt, dus geen echt strandweer. De keuze valt op Naples. Via Groupon hebben we vouchers gekocht voor een boottocht in Naples. We besluiten erheen te rijden. Als het weer te slecht is, rijden we nog wel een keertje terug. Onderweg is het bewolkt en krijgen we weer een flinke regenbui. Maar naarmate we verder richting Naples rijden wordt het weer beter en de lucht blauwer. Aangekomen bij Cruise Naples, vragen we hoe laat de volgende boot vertrekt. Dat blijkt om 4 uur te zijn. Het weer ziet er goed uit, we leveren de vouchers in en mogen tussen 15.30 en 15.45 melden om aan boord te gaan. We hebben 1,5 uur de tijd.

Fabienne heeft op internet een cupcake winkel gevonden in Naples en die blijkt heel dicht bij te liggen. We wandelen erheen. De keuze aan cupcakes is beperkt. De dames kiezen alle drie een kleine cupcake uit. Ze smaken lekker, maar zijn niet heel bijzonder. Vorig jaar in New York waren ze bijzonderder. Fabienne haar cupcakes zijn zeker zo goed als deze en zien er ook zeker zo mooi uit. Ze heeft er zelfs gemaakt die mooier waren dan deze. Vervolgens wandelen we terug naar de boot en kijken nog wat rond bij de winkeltjes in de buurt. Dan is het tijd om ons te melden bij de boot. Het is niet druk. Slechts een man of twintig zijn aan boord.

 

 
DSC02382_thumb3

Eerst varen we door de haven van Naples en langs prachtige huizen. Hier blijken vele miljonairs, maar tegenwoordig ook biljonairs, een woning te hebben. Van de circa 300 biljonairs die Amerika heeft, hebben er circa 100 een woning in Naples. Omdat er geen afgesloten woongemeenschappen zijn, wonen er weinig beroemdheden van tv, muziek en sport. Het zijn voornamelijk mensen die hun geld in het bedrijfsleven hebben verdiend die hier wonen. Slecht 12% woont er ook echt. De overige eigenaren gebruiken de woning als vakantiehuis. Als er een woning wordt verkocht voor enkele miljoenen tot tientallen miljoenen, wordt de woning vaak afgebroken en laat de nieuwe eigenaar een nieuwe woning bouwen op het perceel. Ook worden vaak twee naast elkaar gelegen percelen gekocht, waarvan beide woningen worden gesloopt om er één nieuwe woning op terug te bouwen. Een perceel is zonder woning net zoveel waard als met woning.

DSC02358_thumb11

DSC02362_thumb4

DSC02371_thumb2

Al snel zwemt er een dolfijn met de boot mee. En als we eenmaal op volle zee zijn zwemmen er twee dolfijnen met de boot mee. Het is echt een super gezicht om dit te zien. Na anderhalf uur varen zijn we weer terug in de haven van Naples. Het was echt een heel mooie tocht. De kapitein vertelde veel onderweg en de dolfijnen die we gezien maakten het helemaal af. Het weer was prachtig. Rustig water en een heerlijk zonnetje. Wat ons betreft is deze boottocht een aanrader.


 


DSC02433_thumb3

DSC02465_thumb3

DSC02459_thumb3
Na de boottocht rijden we naar de pier van Naples. In 1993 zaten hier veel pelikanen op de pier. Nu zien we ze wel in het water, maar niet op de pier zelf. Wel heeft een van de vissers net een haai uit het water gehaald. We zijn net op tijd, want als we aankomen wordt hij terug gegooid het water in. Het is een behoorlijk grote. Hij blijkt een van de vissers te hebben gebeten. Deze bloed behoorlijk, maar verder schijnt er niets aan de hand te zijn. Na even op de pier te hebben rondgekeken, hebben we het wel gezien. We stappen weer in de auto en rijden nog even over 5th avenue. Ziet er allemaal mooi en duur uit.

DSC02516_thumb3

DSC02471_thumb2

DSC02486_thumb3

DSC02552_thumb3

Dan stellen we de navigatie in op Cape Coral. Onderweg zien we een Cheesecake Factory. Hier hebben wij nog nooit gegeten en wat we hebben gelezen moet dit erg goed zijn. We draaien de parkeerplaats op. Het lijkt erg druk, maar we kunnen toch direct aan tafel. Zoals gewoonlijk bestellen we weer drie maaltijden. Maxime kiest voor een pizza hawai, Fabienne een pasta met tomatensaus en ik kies voor een hamburger met BBQ saus, bacon en cheese. Lex eet met iedereen een beetje mee. Het eten ziet er heerlijk uit en het smaakt idem dito. Omdat er thuis nog een lekkere taart op ons wacht, nemen we geen toetje meer. Nu rijden we in een ruk door naar huis. Daar aangekomen duiken we nog even het zwembad in, genieten van een lekker stukje taart en werk ik het blog weer voor een deel bij. Het schrijven van de verhalen is goed te doen. Dankzij de tip van Sonja kan ik nu de foto’s veel sneller plaatsen! Dank je wel!

DSC02402_thumb2

DSC02409_thumb2

DSC02473_thumb2

DSC02476_thumb2

2 opmerkingen:

  1. mooie foto's! wat een geluk hebben jullie, eerst dolfijnen en dan nog een haai gezien! een erg leuke dag!

    groetjes Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jemig wat een bjzondere dag, ik wist niet dat je in Naples die boottocht kon maken, heel mooi. Wat een geweldige foto's vooral die dolfijn op zijn rug, zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen