vrijdag 13 juli 2012

Sanibel


Vanochtend doen we het weer rustig aan. We ontbijten met het brood dat we van gisteren over hebben en daarna rijden Lex en ik even naar de Publix om een taart te bestellen voor Maxime die morgen jarig is. De keuze valt op een Shaggy Dog. Hij ziet er erg leuk uit en is, volgens de dame die ons helpt, niet zo groot. Omdat we maar met zijn vieren zijn, is dat ook de bedoeling. Vanmorgen was het bewolkt en leek het geen mooie dag te worden. Het plan om Sanibel te bezoeken, leek niet zo geslaagd. Maar rond de middag komt de zon langzaam te voorschijn. Als we terug zijn van de Publix besluiten we toch naar Sanibel te rijden. We trekken de zwemkleding aan en smeren ons in. De stoelen, parasols, handdoeken en het water worden in de auto geladen en dan rijden we naar Sanibel.

De navigatie hebben we ingesteld op Bowman's Beach op Sanibel. Hoewel de afstand niet zo ver is, rijden we er toch ongeveer een uur over. Voor $ 5,00 mogen we de auto 2,5 uur parkeren. We laden alle spullen uit en lopen naar het strand. Het is nog best wel een wandeling. Op het strand zoeken we een mooi plekje uit om ons te installeren. Warm van de wandeling duiken we meteen de zee in. Het water is heerlijk. Warm genoeg om af te koelen, maar zeker niet koud. Als we genoeg zijn afgekoeld maken Fabienne en ik een wandeling langs het strand, op zoek naar mooie schelpen om op de foto te zetten. Onderweg zien we dat het strand op verschillende plaatsen is afgezet, omdat er eieren liggen begraven van een zeeschildpad.









Eerst komen er twee oogjes tevoorschijn.
Dan een pootje en draait hij of zij zich om.

Vervolgens weer een oogje en gaat hij/zij aan de wandel.


Als we weer terug zijn bij de anderen is het al 15.30 uur en wordt het al weer bijna tijd om onze spullen in te pakken. We besluiten om nog een keer de zee in te gaan om af te koelen en dan vindt Maxime een hele mooie schelp. Hij is nog helemaal in takt en er blijkt een krab of iets dergelijks in te zitten. De schelp nemen we even mee naar voren, want natuurlijk wil ik hier foto's van maken. Onder het maken van de foto's komt de bewoner gedeeltelijk te voorschijn en draait hij des schelp om. Als we klaar zijn, brengen we hem weer netjes terug naar de zee. Dan verzamelen we alle spullen en wandelen terug naar de auto. Bij het kraantje om de voeten af te spoelen komen we andere Nederlanders tegen. We hebben de afgelopen week verschillende keren Nederlanders gehoord. De volgende tip van het Florida Forum gaan we nu toepassen. We gaan een ijsje eten bij Pinocchio's. Een goede tip want het ijs is heerlijk. Enigste minpuntje vinden we dat je drie bollen van dezelfde smaak krijgt en niet meerdere smaken kunt kiezen en overal maar een bol van. Waarschijnlijk komen we hier nog wel een keertje terug om een lekker ijs te eten. Als we terugrijden naar huis begint het heel hard te regenen. Het regent zo hard dat de ruitenwissers het bijna niet meer kunnen bijhouden. Als we eenmaal thuis zijn wordt het weer droog. Wel blijven we de rest van de avond regelmatig bliksemflitsen zien.  

Een flinke regenbui op weg naar huis.
Na het avond eten we thuis en na het eten rijden we nog even naar JC Penny's en de super Target. Het is overal erg rustig. Dit valt ons erg op. Rond 22.00 uur zijn we weer thuis. Lex en Maxime gaan nog even zwemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten