donderdag 5 juli 2012

Miami Seaquarium


Omdat we in Miami hebben gezien wat we wilden zien, doen we het vanmorgen rustig aan. We gaan op ons gemak ontbijten en dan moeten we gaan kiezen wat we vandaag willen gaan doen. Shoppen valt af. De Malls zullen hier prachtig zijn, maar als we volgende week in Cape Coral verblijven hebben we genoeg tijd om te shoppen. Ook daar zitten verschillende Malls in de buurt. We twijfelen wat we zullen gaan doen, Miami Seaquarium of Miami Zoo. Uiteindelijk valt de keuze op Miami Seaquarium. Onderweg erna toe stoppen we nog even bij de Target om koekjes te kopen. Maar zoals gewoonlijk, duurt dat even langer als gepland. De winkel is weer zo groot en je kijkt je ogen uit. Fabienne vindt nog een paar leuke spulletjes voor haar cupcakes en dan gaat de route verder naar Miami Seaquarium. Helaas laat de routeplanner ons in de steek en komen we op de verkeerde plaats uit. Als we opnieuw de route opvragen, gaat het wel goed en rond 12.30 uur arriveren we bij het Miami Seaquarium.

Om 1.30 uur begint de eerste show, we hebben dus even tijd om rond te kijken. We starten bij de zeeleeuwen, maar die hebben er vandaag weinig zin in. Eentje zwemt de hele tijd rond en de rest ligt er behoorlijk rustig bij. Sommigen in het water en anderen op de kant. Wist overigens niet dat zeeleeuwen zulke scherpe nagels hebben. Na de zeeleeuwen komen we bij de haaien. Hier kijken we even en dan lopen we door naar de manatees. Wat zijn dit toch een prachtige dieren. Ze zwemmen met zijn drieën in twee kleine bassins. Twee volwassen manatees en een kleintje. Een van de twee volwassen manatees is overigens enorm dik.


 

Manatee
Het is inmiddels 10 minuten voor aanvang van de eerste dolfijnenshow. Als we aankomen bij het stadium blijkt dat er geen zitplaatsen zijn, maar dat je rondom het bassin staat. Het is al behoorlijk druk, maar we vinden op de achterste ring toch nog een plekje waar we redelijk goed kunnen zien. De show valt een beetje tegen. Misschien zijn we te verwend met de shows van Seaworld.



Vanuit de dolfijnenshow lopen we direct door naar de zeeleeuwenshow. Hier kunnen we gelukkig wel zitten. Deze show is in ieder geval een stuk leuker dan de vorige show. Ze beelden nu ook echt een verhaal uit. Bij de dolfijnenshow werden allen wat sprongen getoond en dat was het. Ook kon je niet goed verstaan wat er werd verteld. Het geluid is hier ook beter.



We hebben nu veertig minuten voor de volgende dolfijnenshow begint. We wandelen langs de alligators en schilpadden en dan zoeken we een plekje in het stadium. Ook hier kunnen we gelukkig zitten. We zitten lekker in de schaduw en dat is beter als rondlopen in de hitte. Bij deze show gaan de dolfijnentrainers (het zijn overigens telkens dezelfde mensen die de show geven) volop mee het water in. Alle vier vinden we deze show weer leuker dan de vorige.
 




Nu hebben we ruim een uur voordat de laatste show begint met dolfijnen en orka’s en we hoeven alleen nog het aquarium, de roggen en de vogels te bekijken en dan hebben we alles al gehad. We beginnen bij het acquarium en daar kijken we ook nog even naar de dolfijnen. Die kun je namelijk ook onderwater zien. Er zwemt een moeder met een kleintje bij en dat is altijd leuk. Dan gaan we kijken bij de papagaaien en kaketoes. Als Lex en de meiden het gezien hebben gaan ze wat drinken bij de Manatee Bar. Ik blijf nog even om foto’s te knippen van de vogels. Er zit ook nog een leguaan of iets dergelijks. Hij kruipt eerst in de boom omhoog en dan naar beneden. Als ik kijk waar hij is gebleven blijkt hij naast me op de stam te zitten.




Omdat we verder toch niets meer te doen hebben, besluiten we op tijd een plekje te zoeken in het Orka stadium. Het leuke is wel dat je hier nu de orka van heel dichtbij kunt zien. De show wordt gegeven met een paar dolfijnen en één orka. De trainers zijn veel in het water. Ook met de orka doet de trainster veel kunstjes in het water. Het is erg leuk om te zien hoe lief zij met de orka omgaat. Veel ruimte om te springen heeft het dier niet en ik blijf het toch zielig vinden om zo’n groot dier in een redelijk klein bassin te zien rondzwemmen. Wat dat betreft hebben de dieren in Seaworld veel meer ruimte, maar daar zitten ook wel weer meer dieren. Dus omgerekend per dier is het verschil misschien niet zo groot. We zijn het er allemaal over eens dat we de shows in een goede volgorde hebben gezien. Ze werden steeds beter. Ook zijn we het er allemaal over eens dat Miami Seaquarium niet kan tippen aan Seaworld. De laatste show met de orka heeft nog veel goed gemaakt, anders hadden we misschien wel spijt gehad dat we niet voor de dierentuin hebben gekozen. De entreeprijs van $ 39,95 (excl. Tax) is aan de hoge kant vinden wij. Gelukkig had ik een bon waarmee we twintig procent korting kregen op de toegangskaartjes.








Het is 17.30 uur als we Miami Seaquarium verlaten. We rijden naar het centrum van Key Biscane om daar te gaan eten. De meiden hebben wel zin in Italiaans en volgens de navi zouden er twee in het centrum moeten zitten. De eerste blijkt binnen de poorten van een of ander luxe uitziend resort te zitten. Daar gaan we maar niet naar binnen. Dan rijden we naar de andere en deze is met vakantie. Er zit wel een Mexicaan een paar deuren verder, omdat we geen zin hebben om verder te zoeken gaan we daar eten. Het eten is heerlijk en hier hebben we geen spijt van. Vooraf krijgen we doritos met guacamole. Als hoofdgerecht krijgen we tortilla’s en enchilladas. Omdat we het jammer vinden als er zoveel overblijft hebben we maar drie gerechten besteld en delen we alles samen.
Dan rijden we met de auto terug naar het begin van de brug naar Key Biscane en daar fotograferen en filmen we nogmaals de skyline van Miami. Vervolgens rijden we naar Miami Beach. We willen namelijk Ocean Drive nog zien als de verlichting aan is. We rijden eerst over Ocean Drive en als we het gedeelte met de meeste verlichting voorbij zijn zoeken we een parkeerplaats voor de auto. We wandelen terug en dan leef ik me weer uit met het maken van foto’s. Over het resultaat ben ik tevreden. Als we alles gezien hebben wandelen we weer terug naar de auto en hopen met een klein half uurtje thuis te zijn, maar dat valt tegen. Op de heenweg hadden we al gezien dat op het begin van Miami Beach politie stond die de auto’s een parkeerplaats opsturen. Op de terugweg komen we al snel in een file terecht. Dan staan we weer een hele tijd stil en dan mogen we weer een klein stukje rijden. Als we vooraan zijn hebben we geluk. De auto voor ons wordt nog de parkeerplaats opgestuurd, maar wij mogen doorrijden. Al met al hebben we ruim een uur in de file gestaan en is het 00.15 uur als we bij het hotel aankomen. Het was weer een vermoeiende warme dag en we gaan direct slapen. Morgen rijden we naar Key West. We hebben geen idee hoelang we hier over rijden. Of het erg druk zal zijn of niet. Als het niet al te druk is willen we onderweg op een paar plaatsen stoppen.


De foto's van Ocean drive bij night worden later geplaatst.

4 opmerkingen:

  1. Jullie hebben een aangenaam verblijf in Miami.
    Weet je nog de naam van dat Mexicaans restaurant?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verslag hoor en werkelijk schitterende foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Satpet dat 100% natural op Key Biscane

    BeantwoordenVerwijderen