dinsdag 10 juli 2012

Key West (deel 2)

Zoals eerder geschreven, de meiden besluiten bij het hotel te blijven. Zij gaan zwemmen en natuurlijk zullen ook de Ipad en laptop volop gebruikt worden. Lex en ik besluiten nog even door Key West te gaan wandelen. We lopen eerst naar het kerkhof van Key West. Daar blijken heel veel leguanen te zitten. We zien er verschillende weg lopen als we in de buurt komen. Het is mooi om een keer zo’n kerkhof te zien. Het ziet er heel anders uit als bij ons. Er zijn veel familiegraven. Ook zijn er verschillende oude graven, van het einde van de 19e eeuw.





Vanuit het kerkhof lopen we naar Fort Zachery. Helaas blijkt als we daar aankomen dat het Fort is gesloten. Het is namelijk al vijf uur geweest. We besluiten om toch even naar het fort toe te wandelen, maar kunnen helaas weinig zien. Dan lopen we nog even naar het strand en beginnen daarna weer aan de wandeling terug naar het hotel. Het is weer goed warm, rond de 35 graden. Het was al met al een vermoeiende wandeling en als we terugkomen in het hotel, mogen we gelijk weer verder.

Vanavond willen we namelijk naar Mallory Square om de zonsondergang te zien. In 1993 vonden wij de zonsondergang hier erg indrukwekkend. Ook was het leuk om alle activiteiten te zien die er plaatsvonden. Vanuit het hotel wandelen we naar Mallory Square. We zien dat er een hele pier is bijgebouwd waar je kunt zitten om iets te eten of te drinken, terwijl je van de zonsondergang geniet. Wij vinden nog een plaatsje vooraan op de pier. Maar helaas valt de zonsondergang erg tegen. De zon verdwijnt achter een eiland en je ziet de zon dus niet in de zee zakken. Ook heeft de lucht geen mooie rode kleur. Waar wij ons van 1993 herinneren dat je overal camera’s hoorde klikken en mensen luid applaudisseerden op het moment dat de zon in de zee verdween, is het nu rustig. We vragen ons af of de zon toen meer langs het eiland in de zee verdween. Misschien dat dat kwam omdat we er toen begin april waren. We weten in ieder geval zeker dat er toen niet zoveel huizen op het eiland stonden. Na de vakantie zullen we de foto’s en film van 1993 nog eens goed bekijken. Op Mallory Square blijkt het ook al afgelopen te zijn. We nemen nog een kokosnoot, die overigens heerlijk is, maar als we verder wandelen zijn de mensen op verschillende plaatsen al volop de spullen aan het opruimen. Via Duval Street lopen we weer terug naar ons hotel. Bij The Conch Shack nemen we nog een friet, die heerlijk smaakt. We hebben geluk, de mensen die zitten te eten, vertrekken net als wij ons eten krijgen.  Als we terug zijn in het hotel gaan Lex en Maxime nog even zwemmen en ik kruip nog achter de laptop en dan gaan we lekker slapen. 
 



 

1 opmerking: