vrijdag 13 juli 2012

Via de Everglades naar Cape Coral


Vandaag wordt weer een lange reisdag. Via de Everglades rijden we naar Cape Coral. Fabienne staat om 6.45 uur op, want dan kan ze nog even met haar vriend praten via MSN. Ook Lex en ik staan op om alles in te pakken en ons alvast klaar te maken. Uiteindelijk is het 8.45 uur als we in de auto zitten en op weg gaan.


Als eerste rijden we naar het Everglades visitorcenter bij Florida City. Als we daar uit de auto stappen, maken we al meteen kennis met de muggen. De meiden blijven in de auto en wij lopen even naar binnen voor informatie. We horen dat de Anhinga Trail een mooie trail is om te wandelen en dat we hier beslist alligators en vogels zullen zien. Als we ons goed insmeren met antimuggenspul moet het te doen zijn. Omdat we wisten dat we muggen konden verwachten in de Everglades hebben we antimuggenspul met deet meegenomen.  We besluiten  daarom hier eerst naar toe te rijden. Als we er aankomen maakt een ranger zich net gereed om een wandeling te gaan maken. Wij besluiten echter om zelf rond te lopen zodat we ons eigen tempo kunnen bepalen. Het is een mooie wandeling. Vogels zien we niet veel, wel een alligator, (en daar komen we tenslotte voor), mooie bloemen en vooral mooie natuur. Van de muggen hebben we weinig last, maar het is wel flink warm. We zijn dan ook blij dat we de trail zelf hebben gelopen, want als wij weer bijna terug zijn, is de ranger nog niet halverwege. Natuurlijk zul je veel meer details horen en waarschijnlijk ook meer dieren zien, maar wij vinden het goed zo.
Het water is super helder.



Zoek de alligator!



Omdat we vandaag nog een lange dag te gaan hebben besluiten we om hier niet meer verder het park in te rijden, maar naar Shark Valley te rijden. Naar mate we hier verder het park inrijden, zouden we ook meer last krijgen van de muggen en daar hebben we geen zin in. Als we bij Shark Valley aankomen hebben we geluk. De trein gaat bijna vertrekken. (De volgende gaat pas twee uur later.) Omdat het erg warm is, is iedereen verplicht om water mee te nemen. Nu hadden wij dit al gekocht, dus we mogen instappen. Als we in de trein zitten slaat het weer om. Het wordt bewolkt en we krijgen een fikse regenbui over ons heen. Lex heeft geluk, die zit net aan de kant waar de regen vandaan komt. Hoewel we handdoeken bij ons hebben, wordt hij toch behoorlijk nat. Ook zien we in de verte volop bliksemflitsen. Als we bij de uitkijktoren uit het treintje stappen, zien we meer mensen die behoorlijk nat zijn geworden van de regen. De ranger vertelt dat we er ook een korte trail kunnen lopen, waar je waarschijnlijk een alligator ziet. Zeker is dat je wordt opgegeten door de muggen. Wij besluiten om deze trail over te slaan. We wandelen naar de uitkijktoren en direct beneden ligt al een alligator. Ook zien we er nog eentje zwemmen in het meer. Het uitzicht is hier prachtig. Het is inmiddels ook weer droog geworden. Als de 20 minuten tijd die we hebben gekregen bijna voorbij zijn, melden we ons weer bij het treintje. Op de terugweg zien we nog een baby alligator en een schildpad.  Bij het laatste stukje zien we nog een paar alligators in het water liggen. Dit is heel dicht bij het eindpunt van de trein en daarom wandelen we nog even terug om de alligators te bekijken. We worden nu echter aangevallen door de muggen en besluiten om snel weer in de auto te stappen en verder te rijden naar Cape Coral.  

Uitzicht in de stromende regen.




In een aantal reisverslagen heb ik gelezen dat de Loop, die kort na Shark Valley begint een hele mooie route is om te rijden. De kans dat je hier wildlife ziet is erg groot. We besluiten deze weg te nemen. Het eerste stuk is helemaal verhard en schiet goed op. Maar ongeveer halverwege wordt het een onverharde weg. Hij is goed te rijden. Maar omdat we natuurlijk alligators willen zien, stoppen we bij ieder water. In het begin zien we inderdaad een paar keer alligators. Op een plek liggen er wel een stuk of vier bij elkaar. Er zitten echter zodra we stoppen al zoveel muggen bij de auto dat we niet uit willen stappen of het raam willen openen. Tijdens het rijden begint het ook nog te regenen. Op een gegeven moment staan er flinke plassen water op de weg. Maar op zich is het nog goed te rijden. Alleen het laatste stukje is slecht. Bij Monroe Station komen we weer op de Tamiami Trail. Al met al vinden wij het een mooie route om te rijden en zeker de moeite waard. Naast de alligators hebben we ook in de verte nog twee herten gezien. Het was alleen jammer dat we alleen in het begin alligators hebben gezien en niet meer op het einde. Daardoor duurde de route op een gegeven moment vrij lang. Bij het kleinste postkantoor van de VS maken we nog even een snelle fotostop. We waren al voorbij gereden en zijn extra omgedraaid. Bij Bonita Springs moeten we van de snelweg af. De reden is ons onbekend. Maar de weg is helemaal afgesloten. Het lijkt of er ergens brand woedt want er hangt een dikke rookwolk. Rond 20.30 uur arriveren wij bij onze villa in Cape Coral. Het ziet er allemaal erg goed uit. Nadat we de hele villa hebben bewonderd, halen we de koffers uit de auto en duiken we nog even het zwembad in. Dan vallen we moe maar voldaan in ons bed.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten