woensdag 11 juli 2012

Dolphin Plus

De meiden gaan om 8.30 uur met de dolfijnen zwemmen. Op de papieren staat dat we ons een half uur van te voren ons moeten melden. Daarom hebben we de wekker op 7 uur gezet. We maken ons klaar, pakken de laatste spullen in en laden alles in de auto. We hebben afgesproken dat we onderweg ergens zullen ontbijten. Het is maar een paar minuten rijden, maar langs de grote weg zitten genoeg eetgelegenheden. Omdat we maar weinig tijd hebben besluiten we te stoppen bij de Burger King. Achteraf niet zo’n goede keuze voor ons want het ontbijt is veel te vet. Maar ja, we hebben in ieder geval iets gegeten en rijden dan door naar Dolphin Plus. Daar blijkt dat Fabienne en Maxime de enigste twee zijn die meedoen met de natural swim. We zijn dus eigenlijk veel te vroeg, want het invullen van de formulieren is snel gebeurd. Vervolgens is het wachten tot de uitleg begint.


De uitleg wordt gegeven door Kate. Ze is erg enthousiast. Ze verteld over Dolphin Plus dat ze eigenlijk begonnen zijn als onderzoekscentrum. Het was moeilijk om hiermee genoeg te verdienen om alle dolfijnen te kunnen onderhouden. Tevens kreeg men steeds meer vraag van mensen om, tegen betaling, met de dolfijnen te mogen zwemmen. Omdat ze inzagen dat ze hiermee geld konden verdienen voor het onderhoud en onderzoek naar de dolfijnen zijn ze toen gestart met het laten zwemmen met de dolfijnen. Ze hebben nu drie locaties. Omdat ze zelf vonden dat ze teveel dolfijnen kregen voor één locatie, hebben ze dichtbij een tweede centrum geopend: Dolphin Cove. Naast Dolphin Plus ligt het onderzoekscentrum en Dolphin Islands waar mensen met beperkingen of problemen kunnen zwemmen met de dolfijnen. Hiervoor worden de dolfijnen van Dolphin Plus gebruikt. Bij Dolphin plus hebben ze nu elf dolfijnen. Een van de vrouwtjes Squirt is zwanger en krijgt over een paar weken een kleintje. Kate zelf studeert af aan de universiteit van Miami en doet onderzoek naar de dolfijnen. Ze is bijna klaar met haar studie en gaat dan werken bij Dolphin Plus.


Na de uitleg mogen de meiden het water in met vier dolfijnen, Bella, Lotus, Squirt en Bob. De bedoeling is dat de meiden rondzwemmen, zonder de armen te bewegen. Ze mogen alleen trappelen met de benen. De dolfijnen komen dan vanzelf naar hen toe en zwemmen met hen over. Tijdens dit deel mogen ze de dolfijnen ook niet aanraken. Het is erg leuk om te zien hoe de dolfijnen rondom de meiden zwemmen. Ze hebben het soms zelf niet eens in de gaten dat er een of meerdere dolfijnen rond hen heen zwemmen. Na een tijdje krijgen ze een plank waar ze samen op gaan liggen en zwemmen zo rond. Tenslotte zwemmen ze nog even alleen rond. Tijdens het zwemmen hebben ze ook foto’s mogen maken met de onderwatercamera. De meiden hebben uiteindelijk ruim een half uur met de dolfijnen gezwommen. Bella en Lotus zijn de twee dolfijnen die het meeste bij de meiden in de buurt hebben gezwommen.


Dan mogen ze zich bij de volgende uitleg voegen. Deze is al aan de gang als de meiden erbij komen. In totaal zijn er 13 personen die zwemmen met de dolfijnen. Ze worden verdeeld over drie groepen. Fabienne en Maxime komen samen bij een Amerikaans meisje in de groep. Christa neemt ze mee naar het dock en dan gaat eerst het Amerikaanse meisje het water in. Als zijn klaar is met de oefeningen mogen Fabienne en Maxime tegelijk het water in. Ze werken met twee dolfijnen, moeder Jessica en dochter Zoë. Zoë moet nog veel leren, maar doet toch al goed mee. Het is erg leuk om te zien hoe enthousiast de trainers met de dolfijnen omgaan. De meiden genieten volop. Deze keer mogen ze eveneens een half uur met de dolfijnen in het water bezig zijn. De foto’s spreken voor zich. Zelf hebben we van de kant foto’s en video gemaakt en op zich gaat dat prima, maar we besluiten toch om ook een stick te kopen met alle foto’s die Dolphin Plus heeft gemaakt. Wij konden natuurlijk niet recht van voren foto’s knippen. De meiden vonden het een geweldige ervaring en wij zijn blij dat wij hebben gekozen voor Dolphin Plus. Het was zijn geld zeker waard. Maxime zoekt nog een ketting uit met daaraan een hanger, het is een zilveren staartvin van een van de dolfijnen waarmee ze heeft gezwommen, Jessica. Ook kopen we nog vier magneetjes van de dolfijnen en dan stappen we weer in de auto en rijden terug naar het hotel.



Omdat we vanmorgen vroeg op waren en de meiden moe zijn, blijven we lekker een paar uurtjes op de hotelkamer. Het enigste dat we nog op het programma hebben staan op Key Largo is een boottocht naar de koraalriffen. We kiezen voor de boot die naast ons hotel in de haven ligt de Key Largo Princess, dan hoeven we tenminste niet meer in de auto te stappen. De boot vetrekt om 16.00 uur in de haven. We kunnen de tickets boeken in het Holiday Inn hotel dat naast ons hotel ligt, met de coupon uit het kortingsboekje dat er ook ligt, krijgen we 20 % korting op de prijs. Om 15.30 uur wandelen we naar het Holiday Inn en vervolgens lopen we naar de boot. Het is helemaal niet druk, ongeveer 25 personen zijn aan boord. We varen de haven uit en zien een aantal prachtige huizen.



In de buurt van de koraalriffen heeft het water een prachtige blauwe kleur. Bij de koraalriffen varen we een 20 minuten rond. Het is erg mooi, maar eerlijk gezegd minder mooi als we verwacht hadden. Dan varen we weer terug naar de haven en om 18.00 uur zijn we weer aan wal. Bij het hotel stappen we in de auto om te gaan eten bij Snooks Bayside. Hier krijgen we plaatsen aan het water en kunnen we genieten van een prachtige zonsondergang. Dit is de zonsondergang die we verwacht hadden in Key West. We hopen nog verschillende van deze mooie zonsondergangen straks te zien aan de golfkust. Het eten is prima, maar het is duidelijk dat je ook betaald voor de mooie locatie. Als we terug zijn in het hotel voelen we allemaal dat we doodmoe zijn. We gaan op tijd naar bed. Morgen willen we weer een beetje op tijd opstaan, omdat we via de Everglades naar onze villa in Cape Coral rijden.

3 opmerkingen:

  1. Wow, wat een dag, geweldig is dat zwemmen met de dolfijnen, zo lief hoe je kids ze knuffelen. Nog een mooie boottocht en als afsluiter een dineetje met zonsondergang, een Florida-dag uit een sprookjesboek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat de meiden zo hebben genoten!
    Het is onbeschrijflijk mooie ervaring.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke dag zeg, die foto's met de dolfijnen zijn super!

    BeantwoordenVerwijderen