zondag 29 juli 2012

Tampa en een klein beetje Sint Petersburg

Als ik dit blog schrijf zitten we al op de luchthaven van Miami. We hebben nog een half uur voordat we moeten boarden en om de tijd nuttig te gebruiken, schrijf ik maar een deel van het blog. Tenslotte loop ik een paar dagen achter. Zoals jullie gemerkt hebben heeft het plaatsen van het blog even op zich laten wachten. Maandag had ik problemen met de internetverbinding thuis en de rest van de week heb ik helaas geen tijd gehad.

Omdat we nog maar drie volle dagen hier zijn hebben we gisteravond gekeken wat nog op het lijstje staat. De keuze is gevallen op Tampa. We staan vanmorgen op tijd op en na het ontbijt stappen we in de auto voor de rit naar Tampa. Na twee uur rijden arriveren we, net voor 12.00 uur, in Tampa bij The Florida Aquarium. Met de korting bon krijgen we nog een paar dollar korting.  Is toch weer meegenomen.  Op de benedenverdieping kun je de roggen aaien en er is een souvenirwinkel. Voor het aquarium zelf moet je de trap op naar boven. Daar komen we eerst in de Wetlands.  We zien mooie vissen, schildpadden, vogels en alligators. Helaas laten de otters zich vandaag niet zien. Vervolgens komen we bij de Bays en Beaches, daar zien we nog meer vissen. De meest opvallende is een enorme Goliath vis. Ook kun je er zien welke weg een zeeschilpad moet afleggen van ei tot in hij in de oceaan komt. Heel erg leuk gemaakt. Hier lezen we dat van de 1.000 schilpadjes die uit het ei komen, er slechts één volwassen wordt. Geen wonder dat een schilpad zoveel eieren legt. Dan gaan we door naar Coral Reef. Hier zien we veel gekleurde vissen, zeepaardjes en enorme haaien. Je kunt hier zelfs in een kooi om met de haaien te zwemmen. Lex heeft mensen gezien in de kooi. Toen wij er kwamen waren ze al weg.  De laatste stop is Ocean Commotion, waar we nog meer vissen en andere zeedieren zien. Bij het aquarium is ook nog een groot buitenspeelplaats voor de kinderen. Ze kunnen er met zand spelen, elkaar natspuiten met water en volgens mij ook zwemmen. Erg leuk voor de kleinere kinderen. Het is een mooi aquarium en zeker een bezoek waard.

Twee uur later hebben we alles gezien en gaan weer verder. Bij het informatiecentrum dat naast het aquarium ligt vragen we hoe we het makkelijkste bij Ybor City kunnen komen. Er rijdt een tram, maar deze kost $ 5,00 per persoon. Je kunt ook makkelijk met de auto. Daarom wordt het de auto. Achteraf zijn we blij dat we voor de auto hebben gekozen. Het parkeren in de parkeergarage kost namelijk maar $ 1,00 voor de tijd die wij er geweest zijn. Plus we hoeven niet op de tram te wachten, deze rijdt namelijk maar iedere 20 minuten. Als we in Ybor City aankomen besluiten we om eerst iets te eten. We belanden bij de Stone Soup Company. Zoals gebruikelijk bestellen we weer drie gerechten. Een salade en twee sandwiches. Ze smaken erg goed. Na deze lunch wandelen we door de straten van Ybor City. Het is een echt uitgaansgebied. Je vindt er vooral uitgaansgelegenheden. Het doet ons erg denken aan New Orleans. Bij een dame die sigaren aan het maken is stoppen we nog even om te kijken. Als we een half uurtje hebben rondgewandeld hebben we het wel gezien. We wandelen terug naar de parkeergarage en rijden weer verder.
De volgende stop is een cupcake winkel. Fabienne heeft op internet een aantal adressen opgezocht van cupcake winkels in Tampa. De keuze valt op de Cupcake Spot. Het is een klein winkeltje, maar de cupcakes zien er heerlijk uit. Natuurlijk worden ze ook geproefd en ze smaken erg lekker. Als de cupcakes op zijn vraag ik nog even naar het Kennedy Memorial. In een reisverslag heb ik gelezen dat er hier een mooi memorial voor JFK zou moeten zijn.  Het is niet bekend, maar misschien dat de dame van de wijnwinkel het weet want die komt uit Tampa. Maar ook de dame van de wijnwinkel kent het niet. Ze kijkt nog voor me op internet maar kan er niets over vinden. Ze vertelt dat ze zelf een Kennedy fan is. Helaas geen memorial. (Later kijk ik het nog even na, maar ik heb het toch echt in een blog gelezen.) Dan gaan we verder naar een winkel van Walking Company. Maxime wil nog graag Uggs, maar in de winkel in Fort Meyers heeft ze niet degene gezien die ze graag wil. (Hoge blauwe Uggs).

We komen uit bij een mooie Mall in Tampa (International Plaza). Hij doet ons denken aan de Millennium Mall in Orlanda. Veel dure winkels, zoals Louis Vuitton, Burberry, Hugo Boss en Gucci. Helaas hebben ze bij de Waling Company niet de Uggs die Maxime zoekt. Ze adviseren om nog bij een aantal andere winkels te kijken die ook Uggs hebben. Ook hier vinden we ze niet. Wel slagen we bij de Pandora winkel. Fabienne zoekt een leuke bedel uit met een zon als aandenken aan de vakantie. Zelf krijg ik een schilpad voor mijn verjaardag. We krijgen nog een aanbod om onze armbanden te laten schoonmaken. Het duurt een kwartiertje en is gratis. Dit aanbod nemen we aan. In de tussentijd wandelen we nog even rond en slaagt Fabienne nog bij H&M. We halen onze armbanden op en stappen dan weer in de auto naar onze laatste stop. De Pier in Sint Petersburg. We hopen hier een mooie zonsondergang te zien.

Rond 19.45 uur komen we aan bij de Pier. Er zitten verschillende pelikanen op de rand. Te wachten tot ze een visje kunnen pikken van de vissers. De winkels in de pier zijn al gesloten, maar daar zijn we ook niet voor gekomen. We gaan naar boven om op het bovendek te kijken naar de zonsondergang. Helaas gaat de zon onder achter een hoog gebouw. Rond 20.30 uur stappen we weer in de auto en rijden de twee uur terug naar onze villa in Cape Coral.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten